• یکشنبه 16 مهر 1402 -
  • 66
  • 0 دیدگاه

انسیه خزعلی: مقصر اصلی مشکل فرزندآوری مردم هستند

 انسیه خزعلی درباره مشکل فرزندآوری مردم را مقصر اعلام کردصحبت‌های خانم انسیه خزعلی درباره فرزندآوری بازتاب‌های بسیاری در فضای مجازی داشت، اما در رسانه‌ها چندان به آن پرداخته نشد.این صحبت‌ها بار دیگر ن
انسیه خزعلی: مقصر اصلی مشکل فرزندآوری مردم هستند
 انسیه خزعلی درباره مشکل فرزندآوری مردم را مقصر اعلام کرد
صحبت‌های خانم انسیه خزعلی درباره فرزندآوری بازتاب‌های بسیاری در فضای مجازی داشت، اما در رسانه‌ها چندان به آن پرداخته نشد.

این صحبت‌ها بار دیگر نشان داد که مسئولان و مدیران ما چقدر از واقعیت‌های جامعه دور هستند و دلیل دیگری بود بر این که چرا نسخه‌های پیچیده شده توسط این مسئولان شفا نمی‌دهد و مردم برای حرف‌هایشان اهمیتی قائل نیستند.
خانم خزعلی در این صحبت‌ها با ابراز نگرانی از بحران جمعیتی و سیاهچاله جمعیتی، مقصر اصلی مشکل فرزندآوری را مردم دانست و گفت خانواده‌ها باید بیشتر تلاش کنند و بچه‌های بیشتری به دنیا بیاورند. خانم خزعلی برای تاکید بر مشکل مطرح شده، آماری هم ارائه داد که بر اساس آن ۱۳% خانواده‌ها صفر فرزند دارند و به ترتیب ۲۰% خانواده‌ها یک، ۲۶% خانواده‌ها دو، ۱۴% خانواده‌ها ۳ و ۸% خانواده‌ها چهار فرزند یا بیشتر دارند

نکته‌ای که خانم خزعلی به آن اشاره نکرد این است که بر اساس آمارها بیشتر خانواده‌هایی که فرزند ندارند یا یک فرزند دارند خانواده‌های جوان هستند و پرفرزندها سنی ازشان گذشته. این نشان می‌دهد که جوانترها به دلیل مشکلاتی که در دهه‌های اخیر سر برآورده، تصمیم گرفته‌اند فرزند کمتری داشته باشند و این روند هم در آینده تشدید خواهد شد و برنخواهد گشت. برخلاف تصور خانم خزعلی مشکل نه با توصیه حل می‌شود نه با کار فرهنگی و نه با زمین دادن به خانواده‌های پرفرزند که اغلب کار خود را کرده‌اند و الک‌ها را آویخته اند.

اجازه بدهید چند جمله و موضوع مطرح شده از طرف معاون رییس‌جمهور را با هم بررسی کنیم

یک- خانم خزعلی می‌گویند بیشتر کسانی که فرزند زیادی دارند از خانواده‌هایی با وضعیت اقتصادی ضعیف‌تر هستند و خانواده‌های مرفه‌تر فرزند کمتری دارند و می‌گویند وقتی خانواده وضعش خوب است باید بچه بیشتری بیاورد.

اولا که خانم خزعلی نسبت بین فرزند و تحصیلات والدین را هوشمندانه یا از روی غفلت فراموش می‌کنند. آمارها نشان می‌دهد که تعداد فرزند با سطح تحصیلات پدر و مادر نسبت عکس دارد. خانواده درس‌خوانده مطالعه بیشتری دارد، به آینده فرزندش نگاه دقیق‌تری دارد و خطرات فرزند بیشتر را بهتر متوجه می‌شود. خانم خزعلی می‌گویند مردم نگران تربیت و تحصیل فرزندان‌شان هستند، اما نمی‌گویند که وضعیت آموزش کشور و شرایط اجتماعی چه سیر و روندی دارد و چرا برای والدین نگران‌کننده شده است. تخریب سیستم آموزشی کشور، سختگیری با معلمان نخبه و خالص‌سازی به جای شایسته‌سالاری همان زهری است که فضا را برای فرزندان این کشور مسموم می‌کند. وقتی مدیران جامعه هر روز مدارس و دانشگاه‌ها را به میل خود به قهقرا می‌کشند و آنها را به دست عده‌ای کم‌دانش و تندرو می‌سپارند، نیاسد انتظار رضایت عمومی را داشته باشند. نباید تصور کنند که مردم بدون درک شرایط همه منویات آنها را می‌پسندند و فرزندان بی‌گناه بیشتری به دنیا خواهند آورد تا به این سیستم آموزشی بسپایند.

سیستم آموزشی که مریم میرزاخانی‌ها و بسیاری از متخصصان و دانشمندان کشور را پس می‌زند و از کشور فراری می‌دهد برای این که عرصه در اختیار خودی‌ها باشد.

خانم خزعلی نمی‌خواهند بپذیرند یا متوجه نیستند که فضا برای جوان‌ها تنگ و سخت و ترش است وچرا باید پدر و مادرها فرزندانی به دنیا بیاورند و در این فضا قرار دهند که مدام در معرض تهدید و تعریض و تحکم باشند. به گفته استاد: «مرد فرزانه چرا در بحری افکند خود را که ساحلش به دید نبود.»

دو- خانم خزعلی می‌گویند مرفه‌ترها فرزند بیاورند که پولش را هم دارند. اولا که همه چیز پول نیست خانم خزعلی. بسیاری از امکانات کشورکفاف همین جمعیت را هم نمی‌دهد. هوای آلوده و بی‌آبی و بحران‌های اجتماعی چطور با وضعیت خوب مالی جبران می‌شود؟ چطور نمی‌بینید که پولدارها اگر بخواهند فرزند بیاورند هم ترجیح می‌دهند جای دیگری از دنیا بچه‌دار شوند. بعد هم مگر چند درصد جامعه شرایط مالی عالی دارند. وقتی خط فقر به بیست و سی میلیون درآمد ماهانه رسیده چه بخشی از مردم همچنان مرفهند که برای شما بچه بیاورند.

تازه به همه اینها عدالت اجتماعی را اضافه کنید که پدر مردم را درآورده. همه که مثل شما نمی‌توانند فرزند خود را به کانادا بفرستند و نجاتش دهند خانم خزعلی. اگر وضع مملکت خوب است اول شما باید تصمیم بگیرید و فرزندتان را به ایران برگزدانید. اول باید به آقای رییسی و خانمش بگویید که دو بچه کافی نیست. اول باید تکلیف آقازاده‌ها و رانت و امتیازشان را روشن کنید تا مردم فکر نکنند که فرزندای آینده‌شان قرار است در فضایی مملو از فساد و بی‌اعتمادی بزرگ شود.

سه- گفته‌اید مردم نگران تربیت فرزندشان هستند. بله خانم خزعلی. ولی نه آنطور که شما فکر می‌کنید. مردم نگرانند که با وجود اینترنت فیلتر شده و صداوسیمای انحصاری و مطبوعات و رسانه‌های محدود شده و موسیقی نحیف شده و سینمای عامه‌پسند و مزخرف و مبتذلی که شما و دوستان فرهنگی‌تان برای جامعه فراهم کرده‌اید، بچه‌ها چطور باید به خوبی تربیت شوند. مردم نگران‌اند که اگر فرزند دختری داشتند چطور باید از ترس حجاب‌بان و گشت ارشاد و معلم و مدیر قلدر و بی‌اعصاب حفظش کنند تا با اعتماد به نفس و بدون ترس به سن بلوغ برسد. اگر پسر داشتند در کدام فضای آرام ورزشی یا هنری و فرهنگی قرار است استعدادهایش را شکوفا کنند.

 خانم خزعلی این مردم از شرایطی که شما به وجود آورده‌اید می‌ترسند و نگرانند و حاضر نیستند فرزند بیشتری بیاورند. از شرایط اقتصادی بحرانی که حاضر نیستید تن به اصلاحش بدهید. از این که حاضر نیستید فشارهای اجتماعی را کم کنید. از این که حاضر نیستید شرایط مطلوب و عرفی و استانداردی برای زندگی مردم فراهم کنید. خودتان را گول نزنید خانم خزعلی. مشکل مردم را شما ایجاد کرده‌اید و تا وقتی در بر همین پاشنه می‌چرخد، آنهایی که کمی دورتر از نوک بینی‌شان را می‌بینند به سختی حاضر می‌شوند فرزندان بیشتری بیاورند و به دست شما و این شرایط وامصیبتا بسپارند.